«Французька весна» в Краматорську

«Французька весна» в Краматорську

О, Франціє! Ах, Париже! Як ви далекі… Але мрії збуваються. І квітень 2016року ось уже вкотре ознаменувався початком днів французької культури в Україні.

Недивно, що і в Краматорськ  прийшла Французька весна. У цьому році за ініціативою міського методичного об’єднання вчителів французької мови 19.04.2016 р. відбувся «Фестиваль дитячої творчості» для учнів шкіл Краматорська. Організаторами фестивалю виступили Ситник І.В. та Єрмолова С. Е. (учителі ЗОШ № 3). У фестивалі брали участь учні шкіл №№ 1, 3, 4, 8, 35, були запрошені методист відділу гуманітарної освіти облІППО Мочикіна М. В. і методист ММК Краматорського управління освіти Кравцова Л. Ф., учителі французької мови шкіл міста, діти, які вивчають французьку мову, батьки  і ті, хто ще тільки мріє про те, щоб навчитися володіти французькою. За період вивчення цієї мови учні познайомилися з творчістю багатьох французьких письменників і поетів, композиторів і співаків, діячів культури і представили всі свої знання ,вміння та здібності  на фестивалі.

Діти змогли продемонструвати свої таланти у таких номінаціях:

– вокальне мистецтво,

– художнє декламування,

– танцювальне, музичне і театральне мистецтво.

Проникливо звучали вірші Жана Тардьо, Клода Руа, Жака Превера, Мішеля Фюгана, Поля Верлена, Жана Кокто, Альфреда де Мюссе, Поля Елюара і Сюлі Прюдом у виконанні учнів шкіл №№ 1, 3, 8 і 35 (учителі Масалітіна Є. М., Ситник І. В., Єрмолова С. Е., Надієнко Л. А., Баткиліна О. Я. і Куликова Т. О.).

Своє захоплення  танцем показали учні шкіл №№ 3 та 35 (вчитель  Ситник І. В.). Ними були виконані чудові постановки під супровід  мелодій французьких композиторів.

DSCN1518 DSCN1522 DSCN1516

Популярні естрадні пісні французьких виконавців зворушливо виконали учні ЗОШ №№ 3, 4, і 35 (учителі Ситник І. В. та Єрмолова С. Е., Товкайло О. А., Куликова Т. О.).

Чудовою була мелодія з кінофільму «Les parapluies de Cherbourg» у виконанні учениці школи № 4 (учитель Товкайло О. А.).

Дебютували на сцені учні 5-х класів школи № 3 з постановкою казки «Le navet» (учителі Ситник І. В. та Єрмолова С. Е.).

Виступи учасників фестивалю справили на глядачів неабияке враження.Здавалося, що ззанурюєшся в атмосферу чарівного шарму елегантної  й вічно молодої , вишуканої та витонченої Франції, улюбленої і рідної України. Кожен, хто побував на фестивалі, дізнався,  які історичні та культурні традиції пов’язують Францію  та Україну.

Мочикіна Марина Віталіївна, методист відділу гуманітарної освіти облІППО, закцентувала увагу на творчому злеті  всіх учителів французької мови міста та їх вихованців. Побажала не тільки учасникам концертної програми фестивалю, а  й усім учням  не втрачати інтересу до французької мови, відкривати для себе нові можливості у вивченні іноземних мов. Адміністрація школи №3 була вдячна всім , хто брав участь у цьому заході. Усі учасники фестивалю були нагороджені   грамотами  за активну участь у «Фестивалі дитячої творчості» в рамках Французької Весни-2016.

 

Be the first to comment

Leave a Reply