Крок за кроком: від буденного до креативного

Досягнення педагогічного колективу Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №35 з профільним навчанням

 

Крок за кроком: від буденного до креативного

Не все велике одразу стало великим. До нього треба

довго йти, долаючи відстань маленькими кроками.

Дейл Карнегі

Краматорська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 35 з профільним навчанням уже багато років продовжує традиції та надбання Громадської акції «Флагмани освіти і науки України».

Навчальний заклад виховує молодь на високих моральних зразках української духовності. Заслуга в цьому всього педагогічного колективу, який очолює творчий керівник – Михайло Іванович Рідош.

ЗОШ № 35 – це маленька країна, де вчителі та учні спільно творять майбутнє. Дають знання учням 70 педагогічних працівників, серед яких заслужений учитель України Олександра Зіновіївна Рябуха, відмінники освіти України Михайло Іванович Рідош, Сергій Володимирович Ліфарь, 4 учителі-методисти, 6 педагогів мають звання «Старший учитель» та 25 учителів вищої категорії.

Головне досягнення школи на сьогодні – це створення унікальної спільноти вчителів, діяльність якої спрямована на формування особистості учнів – свідомих громадян-патріотів, соціально компетентних у нових умовах життя.

Продовжуючи славні традиції вчителів-новаторів Валентина Михайловича Шеймана та Олександри Зиновіївни Рябухи, лауреатів Соросовського гранту, педагоги вдало впроваджують інноваційні сучасні технології навчання. Одним із пріоритетних напрямків є проектна діяльність.

Під керівництвом Ліфаря С.В., учителя фізики вищої категорії, учителя-методиста, відмінника освіти України, реалізується проект «Дидактичний комплекс з фізики для учнів 8 класу». У 2016 році Ліфарь С.В. завершив перший етап розробки курсу дистанційного навчання з фізики для учнів базової школи. Наразі дистанційний курс знаходиться на експериментальній платформі «Віртуального навчального центру».

ШМО вчителів математики та інформатики розробили комплексний проект «Створення дидактичного електронного кейсу з математики та інформатики для дистанційного навчання учнів» (керівник проекту – Капелещук Ірина Яківна), у матеріалах якого є «Інтерактивні завдання з алгебри у форматі ЗНО». Учителі математики взяли участь в українсько-естонському проекті «Міксіке в Україні», який реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства закордонних справ Естонії.

Учителі української мови та літератури Трошина Ганна Петрівна та Ягодкіна Наталя Леонідівна взяли участь в обласному пілотному проекті «Дистанційна освіта Донеччини», метою якого було створення контенту для навчально-методичного супроводу вивчення української літератури в 9 класі. Учителі іноземної мови Погосова Жанна Рафаелівна та Умєрова Наталія Миколаївна працювали над проектом «Реалізація нових Держстандартів з англійської мови в 7 класі через проектну діяльність в освітньо-інформаційному середовищі 21 століття».

Керівник ШМО учителів художньо-естетичного циклу Савченко Ольга Вікторівна розробила проект «Від Трипілля до європейської гілки».

Традицію проектної діяльності від учителів підхопили учні школи. Багато з них відзначені нагородами на Всеукраїнському, обласному та міському рівнях. 44 школярі є переможцями та призерами Всеукраїнських предметних олімпіад на міському й обласному рівнях.

Своєрідним підсумком фахової майстерності педагогів школи в 2016 році стала перемога Рімми Григорівни Півторак, учителя математики, в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» в номінації «Математика». Півторак Р.Г. отримала звання «Учасник Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016», який відбувся в місті Львові.

Така результативність – це підтвердження найкращих професійних умінь, володіння сучасними освітніми технологіями, демонстрація особистих методичних знахідок.

Учителі школи докладають усіляких зусиль та роблять усе необхідне, щоб нові таланти з’являлися в стінах школи.


Рисунок1

 

Підопригора Р.А.,

учитель російської мови

та літератури ЗОШ № 35

м.Краматорськ

Публікація в газеті “Освіта Донеччини”

P60929-095224 (1)

Be the first to comment

Leave a Reply