Андріївські вечорниці

19 грудня 2017 року в ЗОШ №35 учні весело відзначали народне свято – день Святого Миколая.

У цьому навчальному році за підтримкою депутата Краматорської міськради Сергія Андрійовича Левченка у ЗОШ № 35 розпочав свою роботу театральний гурток «Червона рута». Його керівником стала учитель української мови та літератури Караван Зоя Володимирівна.

Безумовно, українці завжди шанували, шанують і будуть шанувати  свята,звичаї, традиції , які пов’язані з історією свого народу, бо яке ж майбутнє без минулого. Кожне свято несе в собі  якусь таїну, загадковість. Тому особливу увагу гуртківців привернули  ворожіння на Андріївські вечорниці. Це свято також є зимовим , і на нього з нетерпінням чекає вся молодь, щоб вгадати свою долю. Члени гуртка детально дослідили це свято і втілили, як кажуть, його в  життя. Присутнім на святі було запропоновано переглянути театралізовану постановку  Андріївських вечорниць, уявити старожитню Україну  з її  самобутньою культурою та народом, який любив не тільки працювати , а й  розважатися.  

Зоя Володимирівна подякувала Сергію Андрійовичу за можливість працювати  на новій сцені, обладнаній екраном, проектором, лаштунками, що сприяє більш яскравим і пишним виступам.

Мєлєхова М. В., помічник депутата Краматорської міськради, привітала всіх гуртківців з Новорічними святами і вручила кожному солодкі дарунки. 

Матеріали надані педагогом-організатором Ковальовою І.О.

19.12.17