Про нас пишуть у ЗМІ: В гості до рятувальників Краматорська завітали школярі

Робота з дітьми різних вікових груп – один з пріоритетних напрямків діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Для того, щоб прищепити дітям культуру безпеки життєдіяльності фахівці ДСНС проводять різноманітні заходи. Однією з форм даної роботи є екскурсії до пожежно-рятувальних частин.

Так, 10 жовтня в гості до рятувальників 12-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління завітали учні загальноосвітньої школи № 35 м. Краматорська.

За традицією, екскурсія розпочалася з приміщення гаража, де дітям розповіли та показали якими бувають пожежні автомобілі та які завдання вони виконують. Вогнеборці продемонстрували учням аварійно-рятувальне обладнання, наводячи приклади з особистого досвіду, розповіли в яких випадках воно застосовується. Рятувальники розповіли, що крім гасіння пожеж вони надають допомогу людям і в інших надзвичайних ситуаціях. Наприклад, для порятунку потерпілих в ДТП у співробітників ДСНС є цілий арсенал рятувального обладнання: гідравлічні ножиці, домкрати тощо.

Під час проведення екскурсії надійшов сигнал тривоги і особовий склад чергового караулу виїхав на виклик. На школярів збір і виїзд рятувальників по тривозі справив сильне враження, адже час на збори вогнеборців за сигналом «Тривога» вимірюється навіть не в хвилинах, а в секундах!

Також дітлахам нагадали про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в школі та вдома, номери телефонів екстрених служб і алгоритм дій у випадку загоряння.

Завдяки проведенню подібних заходів, у підростаючого покоління формуються навички безпечної поведінки, і це, в тому числі, знижує ризик виникнення пожеж через дитячі пустощі.

Джерело