2015-2016

КВН на базі ЦПР

Виступ команди ЗОШ № 35

«Сокіл» («Джура»)

17.02.2016 року в ЗОШ № 35 пройшов перший зональний етап воєнно-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учні ЗОШ №№ 2, 5, 16, 20, 21, 26, 30 та 35 приймали участь у трьох етапах гри: «Впоряд», «Лава на лаву» та «Линва». Команди складалися з учнів 5-6 класів.

Конкурсні змагання оцінювало фахове журі: методист ММК УО Демченко Т.Ю., керівники воєнно-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Краматорську Котолєвський С.А.(вчитель фізичної культури ЗОШ № 8), Плугін О.В. (заступник директора з НВР, вчитель історії ЗОШ № 4), вчителі фізичної культури та предмету Захист Вітчизни.

Кращими у стройовій підготовці («Впоряд») були учні ЗОШ № 35, в змаганні «Лава на лаву» – учні ЗОШ № 20, в перетягуванні канату («Линва») – учні ЗОШ № 26. Діти змагалися з інтересом та азартом.

Головною метою проведення гри «Сокіл» («Джура») є активізація роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних і культурних традицій Українського козацтва, виховання юних патріотів на засадах національної гідності та високої самосвідомості.

Попереду наших маленьких козачат очікують ще багато різноманітних конкурсів та змагань. До нових зустрічей!

Презентация учебного проекта

«Краматорск – город будущего»

Наш Краматорск – удивительный город,

Дом созиданья, добра и любви,

Наш Краматорск, ты каждому дорог!

Все у тебя, Краматорск, впереди!

DSC_1123 DSC_1143

Проект «Краматорск – город будущего» был инициирован в октябре 2015 года педагогами-организаторами и старшеклассниками, входящими в состав Городского Совета старшеклассников школ № 2, 3, 4, 8, 9, 35. Он был создан для того, чтобы обратить внимание на проблемы нашего Краматорска, помочь нашему любимому городу стать еще красивее и лучше.

Почетными гостями презентации проекта были:

Председатель общественного Союза «Совесть», президент Центра гражданских инициатив «Звезда Крама» – Маргарита Викторовна Серебрянская.

Вице-президент Центра гражданских инициатив «Звезда Крама» – Лара Николаевна Сазонова.

Главный редактор медиа–группы «АКАДЕМИЯ» Донбасской государственной машиностроительной академии – Вячеслав Степанович Медведев.

Методист ЦВР Краматорска, куратор городского Совета старшеклассников Елена Владимировна Белик.

Общеобразовательные школы І образовательного округа представили свое видение парка»Юбилейный», развлекательного центра «Ника»

Общеобразовательные школы ІІ образовательного округа постарались представить площадь возле ДК и Т НКМЗ и фонтан.

ІІІ образовательный округ показал, как можно преобразить район города Станкострой, а IV – балку Кутовую.

В ходе мероприятия были подведены итоги фестиваля социальных роликов, прошедшего 11 февраля на базе ЦВР. Ролик «Пожалуйста, не умирай! Или Маленькие ангелы» творческх групп ОШ № 3, 4, 35 был отмечен грамотой в номинации «Актуальность проблемы»

Встреча прошла в дружественной атмосфере.

Педагоги и старшеклассники покинули мероприятие в надежде, что были услышаны, и какие-то из представленных проектов все-таки будут рассмотрены властями города.

Педагог-организатор ОШ № 35
Захарцова О.Е.

Фестиваль соціальної реклами

11 лютого 2016 року в ЦПР пройшов І Фестиваль соціальної реклами.

Ідея фестиваля народилась в 2015 році. Тоді на Раді старшокласників міста пропонували створити відео, які б привернули увагу громадськості міста до проблем, існуючих у світі. В нашій школі під керівництвом педагога-організатора Захарцової Ольги Євгенівни було створено творчу групу, до складу якої увійшли старшокласниці Толстошеєва Олена, Митько Юлія та Будніченко Олена. З темою сюжета творча група визначилася одразу: онкохворі діти Краматорська. І цю тему було обрано для вшанування пам’яті школяра ЗОШ № 35 Дмитра Бузовіра, який 13 листопада після 17 місяців боротьби з раком, пішов із життя. Цю ідею 35 школи підтримали учні і педагоги ЗОШ № 3, № 4, адже і в цих школах навчалися онкохворі діти, яких також не змогли вилікувати лікарі.

За тиждень до показу соціальних роликів в школах І освітнього округу було оголошено Марафон доброти. Школа № 35 за 5 днів зібрала 2 тис.150 грн. Ці гроші 11 лютого були передані бабусі маленького Максима Сирчина. Хлопчик зараз знаходиться на лікуванні в Києві. Його діагноз – лімфобластома.

Цей фестиваль відбувався уперше. Але ми маємо сподівання, що не востаннє, адже проблем у сучасного Краматорська так багато…

Педагог-організатор ЗОШ № 35 Захарцова О.Є.
15.02.16

ІІ етап конкурсу-огляду

«Краще шкільне МО року-2016»

IMG_20160209_144316 IMG_20160209_144324 IMG_20160209_144337

09.02.16 на першому освітньому окрузі відбувся конкурс-огляд шкільної методичної роботи «Краще шкільне МО року-2016», метою якого є безперервне удосконалення рівня педагогічної майстерності вчителя та вихователів, їх компетентності в області технологій і методики викладання. Приймали участь кращі ШМО шкіл № 3 (вчителів початкових класів), № 4 (вчителів російської мови та літератури), № 8 (вчителів української мови та літератури), № 9 (вчителів початкових класів), № 35 (вчителів математики та інформатики), які обмінювалися досвідом роботи, ділилися новими формами організації методичної роботи.

Робота вчителів кожного ШМО заслуговує високої оцінки, має свої родзинки методичної роботи. Найкращим шкільним методичним об’єднанням на першому освітньому окрузі визнано ШМО вчителів математики та інформатики ЗОШ № 35.

Інформація надана завучем з НВР Капелещук І.Я.

10.02.16

“Нащадки козацької слави”

26.11.15 наша школа приймала участь у окружних змаганнях “Нащадки козацької слави”. З гарним настроєм та перемогою повернулася наша школа. Перше місце. Ми – найкращі. Боротьба була запеклою, але ми змогли стати першими серед восьми шкіл.

0coSieCSIAY 100_1473 cYqNXfZZOGU en_XhtCVV4E Qz92Dx903j8

Матеріали надані вчителем фізичної культури Жужомою А.І.

Творческая мастерская учителей трудового обучения

19.11.2015 в ОШ № 35 прошел ПДС для учителей трудового обучения согласно плануработы городского методического объединения.

Анна Васильевна Решетова представила свой опыт работы по теме “Интерактивные формы работы на уроках трудового обучения”. Учитель познакомила своих коллег с разными формами интерактива, показала творческие работы детей. От теории перешли к практике: Решетова А.В. провела мастер-класс по теме “Народные промыслы. Изонить”.

Изонить – это графический рисунок, выполненный нитями, натянутыми в определённом порядке на твёрдой основе. Привлекает внимание изонить потому, что выполняется она быстро и придумать можно много интересных узоров и композиций. Этот вид творчества развивает воображение, глазомер, мелкую моторику пальцев, художественные способности и эстетический вкус. В технике нитяной графики можно изготовить не только декоративное панно, но и поздравительные открытки, сувенирные обложки, закладки.

Учителя творческой мастерской с интересом отнеслись к этой технологии, с удовольствием изготавливали новогоднее украшение в технике изонить. Работа прошла в теплой дружеской атмосфере.

DSCN0037 DSCN0044 DSCN0054 DSCN0060

Автор статьи: Куликова Т.А., завуч по УВР

20.11.15