Перший дистанційний курс з фізики з підготовки учнів базової школи до проведення ДПА у 9 класі

25 травня 2016 р. був завершений перший етап щодо створення курсу дистанційного навчання з фізики для базової школи. В межах цього етапу ставилось завдання: створити перший дистанційний курс з фізики на платформі дистанційного навчання Moodle з підготовки учнів базової школи до проведення ДПА, який можна було б використовувати у навчальному процесі, та апробувати технологію його застосування.

01

Дистанційний курс  створений учителем фізики вищої категорії, учителем-методистом Ліфарем С.В., який входить до складу творчої групи вчителів фізики при Донецькому обласному інституті післядипломної освіти.

Робота по створенню дистанційного курсу проводилась згідно програми по розробці та реалізації дистанційної освіти школярів у Донецькій області. Одним з основних завдань цієї програми є розробка й упровадження в освітній простір області сучасного електронного навчального контенту за основними профілями підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів на базі єдиного навчального інформаційно-комунікаційного середовища. Більш детальну інформацію з цього питання можна знайти за посиланням:

http://e-school-ippo.blogspot.com, яке знаходиться на сайті ДоноблІППО.

На даному етапі дистанційний курс містить близько 450 тестових завдань для базової школи у форматі ЗНО. За основу складання тестових завдань були використані завдання для проведення ДПА з фізики минулих років. Курс включає в себе 10 основних розділів програми з фізики для базової школи та контрольне тестове завдання.

Завдання з основних розділів курсу фізики базової школи були створені у контрольно-навчальному режимі. Учні можуть проходити тренувальні тести декілька разів та мати можливість не тільки покращувати результат, але й більш глибоко опановувати навчальний матеріал.

В кінці курсу пропонується пройти узагальнений контрольний тест за всіма розділами програми фізики базової школи.

Протягом двох місяців (квітень, травень) учні 9-Б класу ЗОШ №35 м. Краматорська виконували та апробували тестові завдання курсу: тренувальні завдання за основними розділами програми опрацьовували вдома, а 25 травня вже успішно пройшли контрольне тестування. Заняття з проведення контрольних тестових завдань дистанційного курсу з фізики проводились на базі комп’ютерних класів ЗОШ 35 м. Краматорська.

Зараз дистанційний курс знаходиться на експериментальному майданчику “Віртуального навчального центру” :

http://www.academy.shelita.info

Надалі планується продовжити роботу по удосконаленню курсу дистанційного навчання з підготовки до ДПА (фізика, 9 клас) та почати створення навчальних дистанційних курсів для учнів базової та старшої школи.

Фотоматеріали проведення занять додаються в розділі “Фоторепортажі”.

Фотоматеріали

25 травня 2016 р – робота учнів з дистанційним курсом з фізики,

контрольне тестування на базі платформи дистанційного навчання

12 11 10 09 08 07 02 03 04 05 06

Be the first to comment

Leave a Reply