ПАРАД ЯЛИНОК 24.12.2016 р. – СПРАВЖНІй ПЕРЕДНОВОРІЧНИй СЮРПРИЗ

Суботній ранок розпочався зі жвавої метушні на центральній площі міста. Це учні усіх краматорських шкіл із завзяттям вбирали до параду свої ялинки прикрасами, зробленими власноруч. Школярі від перших до одинадцятих класів із щасливими, радісними посмішками чіпляли іграшки та солодощі на колючі гілочки, та крадькома підглядали за супротивниками.

Чого тільки вони не використали у своїй кропіткій роботі – фетр, стрічки, бусини, папір, пряники, горіхи, яблука, нитки, лампочки, пластикові стаканчики, комп’ютерні диски… Члени комісії, що оцінювали учнівську творчість, навіть не завжди здогадувались з чого зроблені прикраси. Здивували не тільки матеріали, а й дитячі фантазія, кмітливість та наполегливість. Об’єднавшись навколо спільної мети, школярі, такі різні за віком, характером та вподобаннями, зуміли здивувати навіть вчителів своїм прагненням перемогти, майстерністю та посидючістю. Вони шили півників, оленів, чобітки та ялинки, в’язали янголят, запаковували у яскраві обкладинки цукерки, пряники та горіхи, майстрували ялинкові шари та гірлянди, вишивали, робили ляльки-мотанки та ретельно обдумували, як будуть презентувати свою новорічну красуню.

Святковий Парад ялинок приніс радість та насолоду усім – учасникам, вчителям, конкурсній комісії та краматорчанам, які прийшли подивитися на яскраво та цікаво вбраних новорічних красунь. Чудовий запальний настрій огорнув головну площу міста, яка вибухнула яскравими різнокольоровими барвами на зелених ялинках. Присутні залюбки ділилися враженнями, фотографувалися біля вподобаних лісових красунь та бажали школярам перемоги.
Обрати кращих було вкрай важко. Безліч щасливих, трохи здивованих та сповнених надії оченят вдивлялися в обличчя членів комісії, аби розгадати, хто ж стане переможцем. Смачні подарунки від міського голови отримали усі школи. Проте, п’ятьом з них вдалося вразити почесне журі найбільше.
У номінації «етно-ялинка» перемогу отримала ЗОШ № 11, ялинкою «любові та злагоди» було обрано красуню від ЗОШ № 26, у номінації «найсмачніша та найкорисніша» перемогла ялинка, яку прикрасили учні ЗОШ № 32, краще за всіх свою новорічну красуню презентували хлопці та дівчата із ЗОШ № 23, а ось «найтеплішою» члени журі визначили ялинку від школи-інтернату № 3. Переможці від імені міського голови Андрія Панкова отримали подарункові сертифікати на суму 6 000 гривень кожен.
Але, все ж таки, головними були не подарунки, а той настрій й спільна праця, які об’єднали разом учнів, вчителів, директорів та краматорчан, що у великій кількості прийшли на свято, аби підтримати учасників Параду ялинок.

Усі новорічні красуні, яких старанно вбирали учні краматорських шкіл, відправляться до дітей із малозабезпечених родин, які вони самі обрали.  Колектив ЗОШ №35 передав свою ялинку сім”ї Саєнко Тетяни Олександрівни (Микола – учень 8-В класу, Михайло – учень 4-Г класу та Ольга навчається у 3-В класі). Добра, злагоди, мира, любові бажаємо всім у наступному році!!!!!

IMG_20161224_105741

За матеріалами групи “Вільний Краматорськ”

Be the first to comment

Leave a Reply