Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці підготувало для вас цікаві матеріали, які має знати кожен.

У воєнний час задекларовані трудові відносини й сплата відповідних внесків є вкрай важливими для України, адже економіка держави знекровлена через російське вторгнення. Це запорука наповнення бюджету і зміцнення ВСУ, що можливо лише за умови максимальної поінформованості роботодавців та працівників щодо небезпек неофіційної праці для них самих та для країни загалом. Водночас легальні трудові відносини гарантують вагомі переваги безпосередньо працюючим.

За сприянням Проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці» розроблені візуальні матеріали щодо переваг офіційного працевлаштування, які можуть стати у нагоді дітям які мають бажання, або вимушені шукати підробіток.

Відповіді на найактуальніші питання застосування трудового законодавства, зокрема й у воєнний час, можливо отримати на інформаційному порталі Держпраці (https://pratsia.in.ua/).

Посилання на публікацію в Телеграм: https://t.me/kramuo/3578